preskoči na sadržaj

Osnovna škola Prelog

 > Vijesti
Vijesti

Svjetski dan nepušenja 2022.

Autor: Silvio Benč, 7. 6. 2022.

Povodom Svjetskog dana nepušenja naši učenici od 4. do 7. razreda su na satovima razrednika razgovarali o štetnostima pušenja i izrađivali poučne stripove, straničnike, crteže i plakate koje smo izložili u holu škole.

U utorak 31.5.2022.g. na Trgu Republike u Čakovcu, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Školskih preventivnih programa i Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec,  obilježen je Svjetski dan nepušenja i završetak programa Treninga životnih vještina koji se provodi u školama.

Predstavnici učenika svih osnovnih škola Međimurske županije i njihovi voditelji sudjelovali su u zanimljivim i poučnim aktivnostima. Organizirano je razgledavanje izložbe učeničkih radova u Knjižnici „ Nikola Zrinski“ (naša škola ih je poslala 10) te još nekoliko radionica na temu štetnog djelovanja pušenja i važnosti usvajanja zdravih životnih navika za naše tjelesno i mentalno zdravlje. U parku je snimljena zanimljiva fotografija svih sudionika u obliku cvijeta.

Predstavnici naše škole na tom druženju bili su: Leona Kočet (4.a), Tija Balent (5.b), Franka Murković (6.a) i Luka Bermanec (7.a).