2021-10-18 07:44:26

Međunarodni dan starijih osoba

Učenici 3.b razreda sa svojom učiteljicom Silvijom Kosec posjetili su Dom umirovljenika Prelog i Dom za starije i nemoćne osobe Mesmar.  

Svake godine, virtualno ili uživo, povodom Međunarodnog dana starijih osoba posjećujemo članove Udruge umirovljenika i štićenike Doma za starije i nemoćne osobe Mesmar. 

Tako smo i ove godine, učenici 3.b razreda sa svojom učiteljicom Silvijom Kosec posjetili članove Udruge umirovljenika Prelog i štićenike Doma za starije i nemoćne osobe Mesmar. Dan u kojem se s posebnom toplinom u srcu  prisjećamo njihovog doprinosa u izgradnji društva, znanja i iskustva koje su nesebično prenijeli na mlađe generacije. Na nama je da im uzvratimo zahvalnošću i brigom.

Uvijek nas s veseljem iščekuju i vesele se našem boravku kod njih.  

Kao što je rekao Jeanne Moreau: „Starost nas ne štiti od ljubavi, al nas zato ljubav štiti od starosti!“,  učenici su izradili čestitke s jesenskim motivima i prenijeli ovu lijepu poruku svim bakama i djedovima.

Tijekom izrade čestitki za obilježavanje ovoga dana uvelike nas je pratio osjećaj zahvalnosti, sreće i zadovoljstva  jer ćemo biti razlog osmijeha na licima baka i djedova.

Naravno, uvijek dobra srca, članovi udruge počastili su učenike i zaigrali s njima pikado. 

Kako bi se i štićenici Doma Mesmar nama zahvalili na dolasku, počastili su nas slatkišima i izradili nam plakat s jesenskim motivima koji sada krasi pano naše učionice.

Tekst i fotografije: Silvija Kosec


Osnovna škola Prelog