2022-05-03 11:51:47

NOĆ KNJIGE U OŠ PRELOG

U Osnovnoj školi Prelog i ove je godine održana manifestacija Noć knjige.

Učenicima šestih razreda knjižničarka je pročitala kratku priču Razmaknute zavjese iz zbirke priča Ljubav, padobranci i izvanzemaljci književnika Mladena Kopjara. Nakon razgovora o pročitanom, učenici su pisali sastavak na temu: „Moj dan bez ekrana“. Inspirirani pričom Razmaknute zavjese u kojoj je otac odlučio da obitelj taj dan neće koristiti nikakve ekrane nego zajedno provesti vrijeme, učenici su pisali literarne radove o tome kako bi oni proveli dan bez ekrana.

 

Učenicima četvrtih i drugih razreda knjižničarka je čitala Šumsku priču Ane Mužak, ali ne do kraja. Naime, u gnijezdo koje je dom vjeverici, uselila se mala crna vrana, a šumske životinje nisu znale kako riješiti problem. Nakon razgovora o pročitanom, učenici su sami trebali riješiti problem – napisali su nastavak priče i ponudili mnoga kvalitetna i kreativna rješenja problema.

 

Učenicima sedmih razreda knjižničarka je pripremila zbirku poezije Paje Kanižaja 3čave izabrane pjesme. Zabavili smo se uz mnoštvo Pajinih šaljivih pjesama, rješavali zagonetke, naučili ponešto o njegovom životu i radu, a upoznali smo i njegov kajiku (kajkavski haiku).

Program je objavljen i na službenim stranicama Noći knjige.

 

 


Osnovna škola Prelog