preskoči na sadržaj

Osnovna škola Prelog

 > Vijesti
Vijesti

Erasmus+

Autor: Kristina Maltarić, 15. 11. 2017.

Od 2. do 6. studenog 2017. godine Osnovna škola Prelog bila je domaćin prvom međunarodnom i edukacijskom sastanku partnera u projektu Artistic Approach to Business Education, Entrepreneurship and Culture (A BEE C) koji je dio programa Europske komisije za razmjenu primjera dobre prakse, razvoj suradnje i kreativnosti između škola, Erasmus+

Artistic Approach to Business Education, Entrepreneurship and Culture je dvogodišnji projekt u kojem sudjeluju škole iz Poljske, Bugarske, Rumunjske, Portugala i Osnovne škole Prelog. Aktivnosti u projektu osmišljene su na način da učitelji i učenici iz svih partnerskih škola zajednički razvijaju neformalno obrazovanje djece u području ekonomije kroz stvaranje umjetničkih proizvoda, kao i uvođenje u marketing i kreativnu distribuciju. Partner u projektu, konzultacijski i edukacijski centar za OŠ Prelog je Knjižnica i čitaonica Grada Preloga.

Projekt obuhvaća cijeli proces stvaranja umjetničkih proizvoda / scenske igre, stripova, elektronske adaptacije priče / igara kao i pratećih aktivnosti, te će učenike upoznati sa stvaranjem trgovačkih artikala tih umjetničkih proizvoda.

Prvi međunarodni sastanak održan je s ciljem dogovaranja i planiranja svih projektnih aktivnosti kako bi se ostvarili unaprijed planirani ciljevi i rezultati te mobilnosti učenika. Uz organizacijski sastanak koji je trajao dva dana, održan je i petodnevni edukacijski sastanak na kojem su učenici i učitelji imali prilike sudjelovati na edukacijama koje su volonterski odradili stručnjaci: Kristina Štebih (dramatizacija), Barbara Rocco (režija), Alen Barbić (gluma) i Maja Lesinger (menadžment u kulturi).

Tijekom planiranih mobilnosti, učenici i učitelji imati će priliku upoznati obrazovni sustav i načine rada u partnerskim školama, upoznati načine života svojih vršnjaka, kulturu, tradiciju, povijest i posebnosti regija u kojima se nalaze škole.

Na sastanku u Prelogu sudionici su upoznali partnersku školu, grad Prelog i Međimursku županiju. U Prelogu je organiziran prijem kod gradonačelnika, posjet knjižnici, muzeju i crkvi dok su u Čakovcu posjetili Muzej Međimurja te pivnicu. Svatko od sudionika predstavio je i svoju školu a na kraju mobilnosti izvedena je predstava na kojoj su ekipe radile tijekom mobilnosti.

Maja Lesinger
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Prelog / Trg bana Jelačića 2, HR-40323 Prelog / www.os-prelog.skole.hr / ured@os-prelog.skole.hr
preskoči na navigaciju