preskoči na sadržaj

Osnovna škola Prelog

 > Nastava  > Predmeti
Predmeti u OŠ Prelog

Nastava se u školi i za razrednu i za predmetnu nastavu od 2015. godine odvija u prijepodnevnoj smjeni, ali sa dva različita rasporeda( tjedan A i tjedan B).

Učenici razredne nastave koriste cijelu godinu istu učionicu, dok se učenici predmetne nastave sele prema rasporedu sati. Nastavu tjelesne kulture imaju na sportskim terenima ili u Športskoj dvorani. Za učenje stranog jezika mogu odabrati Njemački ili Engleski jezik ili Ruski jezik i kultura..

Glazbenu kulturu učenici iz četvrtog razreda matične škole pohađaju u kabinetu glazbene i likovne kulture a učenici iz Cirkovljana u svom razredu u školi na Trgu svetog Lovre. Vjeronauk kao izborni predmet slušaju kod svoje Vjeroučiteljice u svojim razredima.

Predmetna nastava je organizirana kabinetski pa učenici od 5. do 8. razreda svaki ili svaki drugi odmor odlaze na nastavu u drugi kabinet.

Hrvatski jezik ima dvije učionice (kabineta) u kojima nastavu održavaju učitelji Snjžana Zebec i Ivana Samardžija Bermanec i Marija Požgaj.

Strani jezik ima jedan kabinet pa zbog potreba nastave učitelji i učenici koriste i druge učionice. Engleski jezik predaje učiteljica Jasenka Poljak i Randa Mesmar
Njemački jezik predaju učiteljice Gordana Košak, Martina Kekeš i Julija Novak.

Matematika također ima dva kabineta, nastavu u njima održavaju Danijela Režek, Valerija Golubić i Danijela Turek.

Nastava kemije i fizike odvija se u jednom kabinetu. Kemiju predaje učiteljica Milanka Krhač i to ponedjeljkom, srijedom i petkom, a za fiziku je zadužena učiteljica Danijela Turek.

Glazbena kultura i likovna kultura  održavaju se naizmjenično u najljepšoj učionici škole. Svaki učenik ima zasebno radno mjesto, jedan cijeli zid je u staklu a iz učionice često dopire vesela pjesma koju okružuju likovni radovi učenika.

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Prelog / Trg bana Jelačića 2, HR-40323 Prelog / www.os-prelog.skole.hr / ured@os-prelog.skole.hr
preskoči na navigaciju