preskoči na sadržaj

Osnovna škola Prelog

Prelog, grad koji čuva svoje svjetlo

Članovi projektnog tima OŠ Prelog, u okviru projekta ESFALP (European Schools For A Living Planet), održali su u svojoj školi 24 predavanja i radionice za 24 razreda kako bi svoje prijatelje i učenike škole informirali o svjetlosnom onečišćenju, njegovom negativnom utjecaju na ljude, životinje i biljke, te kako bi ponudili praktična i jednostavna rješenja za njegovo suzbijanje. Učenici su svoj projekt predstavili i na gradskom radiju, a sljedeći termin nastupa u radijskom eteru su rezervirali za edukaciju građana o svjetlosnom onečišćenju, te malu nagradnu igru.

Osim osnovnog budžeta projekta kojeg osiguravaju WWF i Erste zaklada, podršku u promociji na svojim mrežnim stranicama, plakatima, letcima, brošurama i naljepnicama pružio jei UNDP (United NationsDevelopment Programme) - Ured za energetsku učinkovitost u zgradarstvu iz Zagreba, te službeno postao jedan od tri glavna sponzora projekta. Osim glavnih sponzora, projekt su svojim novčanim donacijama podržale i lokalne preločke firme čiji se logotipi nalaze na edukativnim letcima projekta, na mrežnim stranicama škole i na Facebook stranici projekta. Veliko hvala firmama:  Marti, Vupak, Hespo, NTL, Econ, te Knjižari i papirnici Kvakan – Ružman.

Ovaj edukativni projekt je završio s prvim ciklusom aktivnosti koje su se sastojale od prikupljanja donacija, edukacije projektnog tima u EE centru u Cirkovljanu, anketiranju građana grada Preloga o svjetlosnom onečišćenju, analize prikupljenih podataka, terenske analize stanja svjetlosnog onečišćenja u gradu, organizacije niza eko radionica u gradskoj i školskoj knjižnici, te predavanja i eko manifestacija u školi. Sam završetak projekta je planiran za 30.04.2013. Do tada će se u okviru projekta održati još nekoliko edukativnih kampanja, nagradne igre, kvizovi znanja za učenike i građane, te podjela štednih žarulja.

Projekt je proširio svoje aktivnosti na potprojekte poput stvaranja zelenih ureda u školi, stvaranja zelene knjižnice s eko aktivnostima kroz cijelu školsku godinu, te izrade eko kutka u kojem će učenici,a i zainteresirani građani moći dobiti kvalitetne informacije o obnovljivim izvorima energije, recikliranju, energetskoj učinkovitosti, te ostalim eko temama.

Napredak i aktivnosti projekta se mogu pratiti na službenom blogu na adresi http://schools.foralivingplanet.eu, te na službenoj Facebook stranici projekta pod nazivom Light Saving City of Prelog. Pritiskom na tipku LIKE možete podržati projekt.


 

Virtualna učionica

U nastavku su poveznice do virtualnih učionica i razrednih grupa:

    5.a    5.b    5.c

    6.a    6.b    6.c

    7.a    7.b    7.c

    8.a    8.b    8.c

Za učenike koji još nisu koristili Office365 molimo da kliknu na poveznicu.

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
CMS za škole logo
Osnovna škola Prelog / Trg bana Jelačića 2, HR-40323 Prelog / www.os-prelog.skole.hr / ured@os-prelog.skole.hr
preskoči na navigaciju