preskoči na sadržaj

Osnovna škola Prelog

O projektu

 

Comenius školska partnerstva promiču europsku dimenziju obrazovanja škola i vrtića. Omogućuju učenicima i nastavnicima stjecanje i unapređivanje vještina, ponajprije u području na koje se odnosi tema projekta, ali i u ostalim aktivnostima, kao što su timski rad, društvene vještine, planiranje, korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije. Također, sudjelovanje u partnerstvima sa školama i vrtićima iz drugih europskih zemalja učenicima i učiteljima pruža mogućnost korištenja stranih jezika i motivira ih za njihovo učenje.

 

U multilateralnom partnerstvu sudjeluju najmanje tri škole/vrtića iz tri različite države koje su dio Programa za cjeloživotno učenje. Barem jedna država mora biti članica Europske unije. Projekt partnerstva oblikuje se oko odabrane zajedničke teme te bi trebao biti uključen u redovne školske aktivnosti i uvršten u nastavni plan.

U sklopu multilateralnih partnerstava moguće su sljedeće vrste mobilnosti:

  • projektni sastanak (susret učenika i nastavnika partnerskih škola),
  • studijski posjeti ravnatelja škola,
  • razmjena nastavnika,
  • nastavnička praksa

 

 

 

Tema školskog Comenius projekta Osnovne škole Prelog su zaboravljene ulične igre, a partneri u projektu su: Poljska, Bugarska, Italija, Rumunjska i Turska. Projekt traje 2 godine, a očekivani završetak projekta je listopad 2015. Posjet našoj školi, u okviru projekta, održat će se u listopadu 2014. Cilj projekta je pronalaženje starih uličnih igara, oživaljavanje iz zaborava, implementacija u nastavu, usporedba tradicije i običaja s drugim zemljama u projektu, pronalaženje sličnosti i razlika u njima, upoznavanje kulture, jezika i baštine zemalčja partnera. Za ovaj projekt predviđeno je 24 mobilnosti u kojima sudjeluju učitelji i učenici škole, te partneri u projektu. Logotip projekta je izradila učenica Iva Marciuš, te je on odabran za službeni logo u natječaju na kojem je sudjelovalo 15-ak učenika iz svih zemalja partnera.

Službene stranice projekta


 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
INFORMATIKA

 

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
CMS za škole logo
Osnovna škola Prelog / Trg bana Jelačića 2, HR-40323 Prelog / www.os-prelog.skole.hr / ured@os-prelog.skole.hr
preskoči na navigaciju